camere live

Ada1

Ada2

Raluca1

Raluca2

  • Domeniul Schiabil Şureanu

– Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Pârtii funcționale: 10 (sau mai puține, în funcție de numărul clienților și starea vremii)

– Lungime totală a pârtiilor și racordurilor existente: 18 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: https://schi-sureanu.ro/camere-live

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

Evaluare generală: deși e final de martie, iar vremea de la oraș îi cheamă pe oameni la iarbă verde și grătare, zăpada rezistă la Șureanu. Sus, pe munte, schiul este la el acasă. Stratul de omăt este încă enorm, impresionant pentru această perioadă călduroasă, chiar dacă zăpada este din ce în ce mai apătoasă și mai greoaie (cum este și firesc, de altfel, în martie). În plus, urmează un weekend perfect, cu soare, vizibilitate și zăpadă din plin, apoi o răcire bruscă, săptămâna viitoare, care va prelungi în bune condiții sezonul de schi. Încă nu se știe cât timp va mai dura sezonul, dar un lucru este cert: zăpadă este din plin, așa că haideți la schi, să vă bucurați de zăpadă, cât se mai poate. Pentru detalii suplimentare, intrați pe www.schi-sureanu.ro.

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).    

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat, fiind accesibil pentru orice tip de mașină. Între barajul Tău și barajul Oașa există din ce în ce mai multe porțiuni cu gropi în asfalt, așadar încercați să circulați cu viteză reduză.

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): vremea caldă și ploile din ultimele zile au afectat starea drumului, producând noroi și multe gropi. În plus, există încă multe șleauri, pe direcția de mers, formate din gheață, care pot crea derapaje. Lanțurile nu mai sunt necesare. Se poate circula inclusiv cu mașini mici și cu gardă joasă, dar lent și cu atenție.  

Pârtii și instalații de cablu: căldura și ploile din ultimele zile au afectat vizibil calitatea zăpezii. Omătul este din ce în ce mai topit, mai apătos, mai greu manevrabil, dar acest lucru este firesc la final de martie. Totuși, se poate schia încă, pentru că stratul de zăpadă este absolut imens, mult mai mare decât era în alte sezoane, în aceeași perioadă. Pârtiile sunt acoperite integral de zăpadă naturală, astfel că toate pârtiile vor fi funcționale în weekend.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță vreme frumoasă pentru perioada 23-28 martie 2019. În weekend va fi cer senin, perfect pentru schi, urmând ca de luni să se răcească și să ningă, ajungând din nou la temperaturi de iarnă. În general, temperaturile se vor încadra între -5 și 6 grade Celsius. Vizibilitatea va fi afectată, în cazul în care va fulgui sau vor coborî norii pe munte. Vremea, pe zile, va fi astfel:

– sâmbătă, 23 martie: vânt slab, cer senin

– Duminică, 24 martie: vânt slab, cer senin

– luni, 25 martie: vânt foarte puternic, cer noros

– marți, 26 martie: vânt foarte puternic, cer noros, șanse de ninsoare

– miercuri, 27 martie: vânt slab, cer noros, șanse de ninsoare

– joi, 28 martie: vânt slab, cer senin

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurante la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont, SMURD și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

  • Arieşeni

– Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Pârtii funcționale: 2

– Lungime totală a pârtiilor existentes: 2 km

– Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

– Altitudine maximă: 1.400 m

– Tunuri de zăpadă: da

– Webcam: http://jurnalul.ro/webcam/arieseni-partia-vartop-1-466.html

– Nocturnă: da

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: toate rețelele

Evaluare generală: primăvara a venit și la Arieșeni, dar nu a provocat mari schimbări pentru sezonul de schi. Se poate încă schia în bune condiții, având în vedere că stratul este consistent. Nu mai pierdeți timpul, bucurați-vă de schi cât se mai poate!

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: în ciuda încălzirii din ultimul timp, cele două pârtii de la Arieșeni au zăpadă incredibil de multă și de bună. Se schiază în cele mai bune condiții, iar sezonul continuă, cu siguranță.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de http://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 23-28 martie 2019, vreme frumoasă pentru schi. Vom avea un weekend cu mult soare, urmând ca de luni să se răcească și chiar să ningă. Valorile termice se vor încadra între -5 și 10 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată de condițiile meteo. Iată, pe scurt, cum va fi vremea pe zile:

– sâmbătă, 23 martie: vânt slab, cer senin

– Duminică, 24 martie: vânt slab, cer senin

– luni, 25 martie: vânt foarte puternic, cer noros

– marți, 26 martie: vânt foarte puternic, cer noros, șanse de ninsoare

– miercuri, 27 martie: vânt slab, cer noros, șanse de lapoviță și ninsoare

– joi, 28 martie: vânt slab, cer senin

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

sursa:

Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu

Adaugă comentariu

Grafică şi dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign