camere live

Ada1

Ada2

Raluca1

Raluca2

N-o să vă mințim: a nins și a viscolit cât pentru 2 ierni. Iarna și-a pus amprenta, în sfârșit. A nins de s-au blocat drumurile, ușile, ferestrele, clanțele de la uși. A nins de ni s-au rupt lopețile. A nins extrem. Iată, în poza de mai sus, cea mai bună dovadă.

Acum s-a mai calmat vremea. Se poate circula fără probleme de la Oașa în sus. Drumurile către cabane și pensiuni s-au redeschis toate. Haideți sus, coșmarul a trecut.

– Pârtii existente: 9 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Pârtii funcționale: 9 (sau mai puține, în funcție de starea vremii)

– Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: http://schi-sureanu.ro/index.php/camere-live

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Orange (slab)

ÎN LINII MARI:

Ultimele zile au adus, la Șureanu, o față cumplită a iernii: viscol extrem și ninsoare abundentă. Practic, condițiile meteo au depășit orice așteptări. A fost îngreunat accesul înspre cabane, pensiuni și domeniul schiabil, iar pe pârtii s-a schiat cu dificultate. Din fericire, însă, vremea s-a stabilizat și urmează condiții meteo mai ușor de suportat. Pentru actualizări zilnice, urmăriți site-ul www.schi-sureanu.ro, precum și camerele web de pe acesta.

DRUMUL LACUL OAȘA – PÂRTII (18 KM):

Deși a nins mult, drumul a fost deszăpezit în mod repetat de către utilajele din zonă. În prezent, drumul este practicabil, dar are încă multe porțiuni înguste cât pentru o singură mașină. Este imperativ să vă montați lanțurile de la lacul Oașa, pentru a evita orice soi de neplăcere pe acest tronson dificil. De asemenea, drumurile intravilane spre cabanele și pensiunile din Poarta Raiului și Luncile Prigoanei au fost deschise.

PÂRTII ȘI CABLURI:

Dacă vremea va fi stabilă, vor fi funcționale toate cele 9 pârtii ale domeniului schiabil. Dacă, însă, va viscoli în continuare, atunci cu siguranță pârtiile A_1, A_2, A_3, S_1 și S_2 vor fi închise, de asemenea și instalațiile care le deservesc (telescaunul și teleschiul „Șureanu”). Stratul de zăpadă este absolut enorm, pe toate pârtiile, și mai ales în zonele de off-piste. Vorbim de grosimi de peste 80 cm, pe pârtie, și de 150-200 cm în afara pârtiilor. Așadar, condițiile de schi sunt remarcabil de bune, la Șureanu.

METEO:

Prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 18-24 ianuarie 2019, vreme relativ stabilă. Nu va mai fi acel ger crâncen de până acum, ci se va încălzi până în jurul valorii de -2 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii va fi afectată, iar temperaturile se vor încadra între -10 și -2 grade Celsius. Vremea va fi astfel:

– vineri, 18 ianuarie: vânt slab, cer parțial noros

– sâmbătă, 19 ianuarie: vânt puternic, ninsori răzlețe, cer înnorat

– duminică, 20 ianuarie: vânt puternic, ninsoare, cer înnorat

– luni, 21 ianuarie: vânt slab, cer parțial noros

– marți, 22 ianuarie: vânt foarte puternic, ninsoare ușoară, cer înnorat

– miercuri, 23 ianuarie: vânt slab, cer înnorat

– joi, 24 ianuarie: vânt slab, cer înnorat

SERVICIILE NOASTRE:

– școala de schi „PAȘI LIBERI” pe pârtii (0762 501 913)

– centrul de închirieri „PAȘI LIBERI” în Poarta Raiului (0762 501 913)

* date săptămânale oferite de Florian-Rareș Tileagă (monitor schi în cadrul școlii „Pași Liberi” din Munții Șureanu, www.PasiLiberi.ro)

** fotografia de mai sus a fost făcută la cabana „Pași Liberi” din Poarta Raiului, în 16 ianuarie.

Adaugă comentariu

Grafică şi dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign