camere live

Ada1

Ada2

Raluca1

Raluca2

Minunea s-a produs. A nins din nou. Gheața de ieri-alaltăieri, pe care abia mai prindeau canturile, a fost recent acoperită de un strat imens de omăt. A nins, nu glumă, și a acoperit tot ce era de acoperit. Nu ne miră, de altfel, pentru că e firesc: iarna, la Șureanu, e încă departe de a fi gata. Așa că, dacă cumva vă mai trece prin cap să ne întrebați dacă mai e zăpadă sus, fiți pe pace. E atât de multă zăpadă, în ciuda ploilor și a peisajelor gri de la oraș, încât am putea schia aici și în aprilie.

– Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Pârtii funcționale: 10 (sau mai puține, în funcție de starea vremii)

– Lungime totală a pârtiilor existente: 12 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: http://schi-sureanu.ro/index.php/camere-live

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

ÎN LINII MARI:

Ninsorile puternice, de care pârtiile de la Șureanu aveau din ce în ce mai mare nevoie în ultimul timp, au adus de curând un strat nou și imens de omăt. Ca atare, nu mai există nici măcar o porțiune cu gheață, pe nici o pârtie, ci doar zăpadă proaspătă, perfect aderentă. De asemenea, va urma o săptămână cu cer senin, ideală pentru a vă simți bine la schi. Drumul este, de asemenea, deszăpezit eficient. Prin urmare, putem spune că ne așteaptă vești destul de bune, la Șureanu. Pentru actualizări periodice, urmăriți site-ul domeniului: www.schi-sureanu.ro

DRUMUL LACUL OAȘA – PÂRTII (18 KM):

Deși a nins abundent, drumul este deszăpezit și prezintă refugii. Se poate urca cu orice tip de mașină, dar recomandăm să montați lanțurile. Problemele de acces încep doar în cazul în care are loc un blocaj, acesta fiind și motivul pentru care lanțurile sunt esențiale. De asemenea, drumurile care duc la cabanele din Poarta Raiului și Luncile Prigoanei au fost redeschise, în urma ninsorilor.

PÂRTII ȘI CABLURI:

Zăpada proaspăt așternută, abundentă, face ca pârtiile să se prezinte excelent în momentul de față. Stratul nou măsoară circa 40 cm grosime, fiind suficient pentru a acoperi stratul de gheață care se formase cu câteva zile în urmă. Se schiază pe toate cele 10 pârtii, aceasta însemnând circa 12 km de domeniu schiabil disponibil. Vor funcționa cele două teleschiuri și telescaunul, conform programului (10.00 – 17.00). Totuși, în cazul în care numărul de schiori va fi extrem de mic (sub 30 persoane), telescaunul va fi oprit din motive de rentabilitate. Totodată, zonele de off-piste sunt excelente, acum; omătul proaspăt este enorm și pufos, fiind ideal pentru freeride.

METEO:

prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 14-20 februarie 2019, vreme bună pentru schi. Nu va mai ninge, nici nu va mai viscoli, iar cerul va deveni din ce în ce mai senin. De asemenea, se va încălzi treptat, iar temperaturile vor oscila între -8 și 4 grade Celsius. Vremea va fi astfel:

– joi, 14 februarie: vânt slab, cer posibil noros

– vineri, 15 februarie: vânt slab, șanse de ninsoare, cer parțial senin

– sâmbătă, 16 februarie: vânt slab, cer parțial senin

– duminică, 17 februarie: vânt slab, cer senin

– luni, 18 februarie: vânt slab, cer senin

– marți, 19 februarie: vânt slab, cer senin

– miercuri, 20 februarie: vânt slab, cer senin

SERVICIILE NOASTRE:

– școala de schi „PAȘI LIBERI” pe pârtii (0762 501 913)

– centrul de închirieri „PAȘI LIBERI” în Poarta Raiului (0762 501 913)

* date săptămânale oferite de Florian-Rareș Tileagă (monitor schi în cadrul școlii „Pași Liberi” din Munții Șureanu, www.PasiLiberi.ro)

** fotografia de mai sus a fost făcută pe pârtia A_1, acum câteva zile.

Adaugă comentariu

Grafică şi dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign