camere live

Ada1

Ada2

Raluca1

Raluca2

– Pârtii existente: 9 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Pârtii funcționale: 9 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: http://schi-sureanu.ro/index.php/camere-live

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Orange (slab)

Evaluare generală: exceptând vremea foarte aspră, specifică începutului de ianuarie, condițiile de schi sunt excelente, la Șureanu. Zăpada proaspăt așternută asigură un sezon de lungă durată, cu pârtii perfect pregătite și zone de off-piste care gem de omăt abundent. Unica problemă, ca întotdeauna, o reprezintă drumul între lacul Oașa și pârtii, pentru care sunt absolut necesare lanțurile. De asemenea, o veste foarte bună e restaurantul „Raluca”, de la baza pârtiilor, deschis de curând.

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime și este deszăpezit, fiind accesibil pentru orice tip de mașină. Atenție, însă, asfaltul este acoperit din loc în loc de zăpadă, în special pe lateralele benzilor de mers.

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul a fost deszăpezit, însă nu suficient. Există multe porțiuni dificile, cu zăpadă multă și înguste cât pentru o singură mașină, așadar fiți pregătiți pentru posibile ambuteiaje. Totodată, există gropi, șleauri, iar pe marginea drumului se află șanțuri adânci. Dacă veți avea montate lanțurile, nu veți întâmpina nici o problemă de acces.

Pârtii și instalații de cablu: sunt deschise toate cele 9 pârtii ale domeniului schiabil. A nins și a viscolit intens în ultimele zile, așadar zăpada este mai mult decât suficientă. Pârtiile sunt pregătite la prima oră a dimineții, având o textură foarte bună a stratului de zăpadă bătătorită. În vastele zone de off-piste, omătul proaspăt este imens, așadar singurul lucru care ar trebui să vă preocupe este nu grosimea stratului, ci siguranța voastră. Funcționează ambele teleschiuri, dar și telescaunul. Totuși, dacă viscolul va fi prea puternic, telescaunul va fi oprit.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 04-10 ianuarie 2019, ger năprasnic, ninsori și, ulterior, o încălzire a vremii. Va ninge și, totodată, va fi extrem de frig de vineri până marți, urmând să se încălzească progresiv spre sfârșitul săptămânii viitoare. Temperaturile se vor încadra, în general, între -18 și -2 grade Celsius. În mod sigur, vizibilitatea pe pârtii va fi afectată de condițiile meteo.

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurante la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil.

sursa:

Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu

1 Comentariu

  • Marcel Ene
    Posted 15 ianuarie 2019 14:52

    Ați uitat să adăugați la acoperire telefonie mobilă – Digi Mobil(parțial).

Adaugă comentariu

Grafică şi dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign